Pekki pohtii

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalainen mies

Avoin kirje Rosa Meriläiselle

Hei Rosa!

 

Kirjoitit kolumnissasi (https://www.hs.fi/elama/art-2000005600929.html) maamme mieskulttuurista ja halusin lähestyä sinua näin kirjeitse, koska olen kanssasi hieman eri mieltä.

 

Suomalaisen miehen maine

Jonkin aikaa sitten leimahtanut keskustelu naisten ahdistelusta mietityttää minua edelleen.  Itseäni jäi häiritsemään se, kuinka jotkut miehet tuntuivat syyttävän naisia ahdistelusta, "metelin nostattamisesta" ja etenkin kokemustensa jakamisesta. Vahvana eli mittelö siitä, kuka ensinnäkin ahdistelee, kuka ahdistelee eniten ja kenen maine tässä näkemysten kakofoniassa kärsii.

Suomalainen mieskö puheviestinnällinen umpio?

Kaikkein suomalaisimman runon lauseiden mukaan suomalainen, ja erityisesti suomalainen mies,  on tunnetusti...

...sellainen, joka vastaa kun ei kysytä,
kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään,
sellainen, joka eksyy tieltä, huutaa rannalla
ja vastarannalla huutaa toinen samanlainen:
metsä raikuu, kaikuu, hongat humajavat.

Suomalaisen miehen vastine Nelli Baranille.

http://nellibaran.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185207-miksi-naisiin-kohdistu...

Oletko aivan vakavissasi viimeisen lauseesi kanssa? Juuri sinunlaistesi ihmisten takia, on Suomessa kàytànnòssà mahdotonta olla mies, sillà laisesi ihmiset ovat pààsseet valtaan ja syyllistàvàt jokaisen suomalaisen miehen vàkivaltaiseksi juopoksi, ja lakejakin tehdààn nàillà perusteilla. Vaikka vàlttàmàttà ei lòydy minkàànlaista omakohtaista kokemusta, joten miksi oma miehesi olisi muuta kuin perinteinen suomalainen mies? Mikàli sinulla siis oma mies on.

Suomalainen mies on katoamassa maailmankartalta

Suomalainen mies ei puhu eikä pussaa, ei näytä tunteitaan ja vielä vähemmän puhuu niistä. Suomalainen mies on myöskin jääräpäinen, tapoihinsa pinttynyt ja suhtautuu epäileväisesti kaikkeen uuteen ja outoon sekä etenkin ulkomaalaisiin. Suomalainen mies on juro, ei harrasta small talkkia, vaan viihtyy enemmänkin metsässä omien ajatustensa parissa. Lisäksi suomalainen mies pukeutuu yksipuolisesti, syö epäterveellisesti ja juo monipuolisesti. Ja vauhtiin päässyttä suomalaista miestä ei pysäytä kun poliisi tai saunavuoro.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä