Pekki pohtii

Kaikki blogit puheenaiheesta Rajatarkastukset

Turvapaikanhakijoiden tulvan uusiutuessa tulee rajatarkastukset palauttaa

Euroopassa on edelleen ollut ajoittain välikohtauksia turvapaikanhakijoiden pyrkiessä johonkin maahan. Näitä on ollut mm. joillakin Kreikan saarilla, vaikka tilanne onkin helpottunut vuoden 2015-2016 tilanteista.

Maahanmuuttovirasto on Suomessa rekrytoinut lisää henkilökuntaa haastatteluihin ja päätöksentekoon. Vuoden 2015 resursseilla käsittelyajat olisivat venyneet todella pitkiksi. Päätöksenteon nopeus on suoraan verrannollinen saavutettuihin säästöihin, koska kielteisen päätöksen saaneet pyritään poistamaan maasta mahdollisimman nopeasti.

Turvapaikan saamiseksi ei riitä kaaosmaassa asuminen

Helsingin Sanomat (10.2.2017) esittelee meille neljän irakilaisen turvapaikanhakijan tapaukset:

1. "Maahanmuuttovirasto kyllä uskoi Al-Taien kertomukseen, miksi hän oli paennut Irakista: vesiministeriössä työskennellyttä insinööriä oli painostettu suostumaan korruptioon, uhkailtu ja häntä kohti oli ammuttukin kahdesti. Ja kyllä, hän olisi edelleenkin vaarassa Bagdadissa – mutta viraston mukaan hän voi palata turvallisesti muualle Irakiin."

Ulkoministeri Wallström puolustaa Ruotsin koventunutta maahanmuuttolinjaa

Margot Wallström: Jotta systeemi toimisi joudumme hylkäämään osan hakijoista

*

Mikä nyt eteen, Pinneberg?

Niin, mitä nyt tehdään, kun viimeinenkin lukko pettää?  Eli kaiken hyvän ja arvokkaan jyrkin puolustaja ja tinkimätön taistelija, Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ”antaa periksi”.

*

Kolme selitystä: Miksi Suomen Itäraja "vuotaa"?

Onko kyseessä paikallinen vai valtakunnallinen toiminta?

Marraskuun viimeisellä viikolla 1990 Vainikkalan juna-asemalle saapui 200 Somalian pakolaista. Hallitus oli paniikissa, ja Neuvostoliiton kanssa sovittiin viisumien tarkastamisesta rajan ”väärällä” puolella. Käytäntö säilyi lähes tasan neljännesvuosisadan ajan, kunnes Lapin raja-asemille ilmestyi viisumittomia turvapaikanhakijoita.

Angela Merkelin vuosisadan haaste

Tilanne kärjistyi syksyllä, kun Saksa päätti pitää rajansa auki kaikille tulijoille, pakolaisille. Ja niitähän riitti. Alusta lähtien on ollut vaimeaa murinaa kustannuksista, mutta ne on kumottu tutuin Suomessakin käytetyin fraasein. Uuden vuoden tapahtumat muuttivat kaiken.

Rajatarkastukset eivät todellakaan liikaa hankaloita suomalaisten matkustusta !

Iltalehti kysyy otsikossaan tänään 22.11.2015seuraavaa:

"Loppuuko vapaa liikkuvuus terrori-iskuihin?"

No lyhyt vastaus ainakin minulta on tähän, että toivottavasti loppuu !

Eilinen A-studio: Kaikkien aikojen pohjanoteeraus

Eilisessä A-studiossa olivat eduskunnan suuren valiokunnan jäsenet Simon Elo (PS), Emma Kari (vihr), Eva Biaudet (RKP) ja Kai Mykkänen (kok) keskustelemassa Euroopan rajatarkastusten mahdollisesta palaamisesta. Keskustelun juonsivat Markus Liimatainen ja Annika Damström.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä