Pekki pohtii

Kaikki blogit puheenaiheesta Pohjois-Korea

Oi suuri ja mahtava

Sananvapaudesta. Jokainen ymmärtänee, että sanomisella on vastuu. Jos herjaat, haukut, uhkailet, vainoat, voit tulla tuomituksi. Suomen laki sisältää nämä pykälät. Sen sijaan maalittaminen on nyt tulossa valikoimaan. Virkamiesten maalittaminen. Kun..."pyritään niitä (tietoja) hyödyntämällä epäasiallisesti vaikuttamaan viranomaisen toimintaan." Mikä on sellaista epäasiallisuutta, mitä nykyinen laki ei sisällä? Kuka määrittää nyt lakien ulkopuolella olevan epäasiallisuuden tai miten ja kenen toimesta se määritellään?

Suomen lapsellinen media

Naputan jatkuvasti siitä, että suomalainen media uutisoi varsinkin kansainvälisestä politiikasta hyvis-pahis -tasoisen lapsellisesti. Taas tänään saattoi törmätä siihen, miten into piukassa Pohjois-Koreasta ”uutisoidaan" (mm. YLEHSIL).

Valinnanvapaus ratkaistu Pohjoin-Koreassa.

Kejon ihmemaassa ei ole valinnanvapausongelmaa. Siellä se on ratkaistu yksinkertaisella tavalla. Ja kansa on tyytyväinen!

Pohjois-Koreassa äänestetään tänään sunnuntaina rituaalinomaisissa parlamenttivaaleissa.

Vaaleissa on lähes 700 vaalipiiriä, ja jokaisessa on yksi valtion hyväksymä ehdokas.

Toisinajattelija, joka ei siedä toisinajattelua

Sain kirjoituskiellon Kejon kirjoituksiin, koska toin esille, miten sosialistisissa/kommunistisissa maissa tuotannon kasvattaminen eli talouskasvu on mennyt ympäristöasioiden edelle. Sosialistisissa/kommunistisissa maissa luonnonvaroja on käytetty tuhlaillen, haaskaten, huonolla hyötysuhteella. Ja suuremmilla määrillä luonnonvaroja on saatu vähemmän hyvinvointia aikaan. Missään sosialistisessa/kommunistisessa maassa ei olla tultu siihen pisteeseen, että johto toteaa, että nyt aletaan rajoittaa talouden tuotantoa, koska ympäristörasitus.

Trump: Rakastuin Kimiin

Trump on kertonut, että KIm-Jon-un on kirjoittanut hänelle kauniita kirjeitä, jotka olivat loistavia.

Me rakastuimme, Trump kuvaili.

Pitäisiköhän alkaa epäilemään suurvaltajohtajan mielenterveyttä, ja sopivuutta maailman vaikutusvaltaisimpaan tehtävään.

Trumpista uusi Nixon?

Richard Nixon jäi historiaan presidenttinä, joka saavutti suuria voittoja ulkopolitiikassa mutta jonka virkakaudella Yhdysvaltain sisäpolitiikassa kuohui. Nixon muun muassa avasi suhteita Kiinaan ja Neuvostoliittoon sekä päätti Vietnamin sodan.

Nixonin (rep.) virkaura torpattiin sinänsä mitättömään vakoiluskandaaliin, mitä voidaan pitää merkkinä poliittisen vasemmiston vaikutusvallasta 1970-luvulla; esimerkiksi Bill Clintonin (dem.) uraa presidenttinä ei tuhottu pelkkään skandalisaatioon.

Se vain on myönnettävä.

Historiaa tehtiin Singaporessa.  Presidentti Trump on ihmeen kuumaperuna täällä meilläkin.  Täytyyhän se kuitenkin myöntää, että hän sai aikaan jotakin mitä kukaan USA:n presidentti ei aiemmin.  Hän tapasi Pohjois-Korean diktaattorin sopuissa merkeissä.

Nyt pohditaan kovasti oliko siitä mitään hyötyä.

Tietysti oli hyötyä!  Jokainen diili rauhan puolesta on hyödyllinen.

Leikitäänpä ajatuksella, että Obama olisi tuon  kohtaamisen saanut aikaan. Tulee mielikuva miten mailma  olisi suitsuttanut positiivistä uutista.

Pohjoskorealaisten Ihmisoikeuksista viis

Singaporessa päätettiin antaa turvatakuut diktaattori  Kim Jong-un:ille, luvattiin lopettaa Erelä-Korean la USA:n lapselliset yhteiset sotaleikit ja 

Mitä, jos Kim toteuttaakin lupauksensa pilkuntarkasti

Nobelisti, sotilasasiantuntijat, lehdistö, USA:n demokraatit ja republikaanit tyrmäävät yhdellä äänellä flopiksi Trumpin ja Kimin sitovan julkilausuman. He siis tietävät etukäteen sen, koska aikaisemminkaan Pohjois-Korea ei ole pitänyt lupauksiaan, vaan vedättänyt muita.

Aikaisemmin ei ole tapahtunut sitäkään, että Pohjois-Korean diktaattori ja USA:n presdentti tapaavat toisensa. Sen piti olla aivan mahdotonta. 

Mites sitten suu pannaan, jos Kim toteuttaakin pilkuntarkasti sen, mitä paperille on präntätty. Pysyykö länsi perässä? Kaikki on mahdollista- tämäkin.

Korealainen nuoralla tanssi* -miina vai täysosuma?

Yhdysvaltain ”arvaamattomin” presidentti Donald Trump on astumassa nuoralla tanssiin – ottaen riskin, diilintekijänä. Maailmaa odottaa yllättävä ratkaisu, herrat aivan eri kulttuureista löytävät toisensa – yllättäen. Trumpilla ja Kimillä – molemmilla on kunnianhimo saavuttaa jotain.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä