Pekki pohtii

Kaikki blogit puheenaiheesta Halpatyömarkkinat

Puhutaan vaihteeksi totta

Eduskuntavaalien teemaksi on nostettu pakolaiset. Eurooppaan iski turvapaikanhakijoiden tsunami 2015. Suomeen asti saapui 32476 turvapaikanhakijaa. Tsunamista on jäljellä enää roiskeet. Viimeisen 12 kuukauden aikana uusia turvapaikkahakemuksia on tehty 4629. Näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa määrä ei tästä voi juuri kasvaa. Helpot tuloreitit Euroopasta ovat tukossa.

Järkevää maahanmuuttoa osa 2: Työvoiman saatavuusharkinta on säilytettävä

Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta koskee EU/ETA -alueen ulkopuolelta matalapalkka-aloille suuntautuvaa työvoimaa. Näissä tilanteissa TE-toimisto tekee osaratkaisun, joka perustuu kokonaisharkintaan työvoiman saatavuudesta alueellisilla työmarkkinoilla, työsuhteen ehdoista ja työnantajan taustoista. Vaikka poliitikot usein puhuvat osaavan työvoiman tarpeesta ja saatavuusharkinnasta samassa yhteydessä, niin todellisuudessa prosessi ei koske asiantuntijoita, jotka saavat erityisasiantuntijan oleskeluluvan.

Suomen hilpeät orjamarkkinat ja niiden iloiset isät

Samaan aikaan kun ay-porhot ja hallituksen kiistelevät irtisanomislaista on todellisuus tuolla ulkomaailmassa tyly.Meillä on normaalit työmarkkinat ja sitten meillä on ”orjamarkkinat”, joissa meillä raataa monenlaisia orjia, torppareita ja mäkitupalaisia mitättömillä palkoilla.

Nämä pimeät orjamarkkinat porskuttavat samaan aikaan kun herrat riitelevät ja globaalit markkinat valmistautuvat korkojen nousuun ja uuteen lamaan. Onneksi sentään irtisanomiskiistassa päästiin jonkinlaiseen sopuun.

Koodarit ja kirurgit – tervetuloa!

Yksin materiaalia hallussaan pitävän käden raakuus on rajatonta

Jokainen ihminen tekee jotakin, näkyvää tai näkymätöntä, siksi yhteisön on koottava hyvälaatuiselle elämälle myönteistä kollektiivista varallisuutta, joka mahdollistaa poliittisen, taloudellisen ja hallinnollisen oikeudenmukaisuuden toteutumisen. On hyödytöntä erottaa poliittinen ja taloudellinen toisistaan, sillä vailla pääomaa olevan poliittisen enemmistön valta jatkuu silloin vain elämänä vähemmistön rikkauksien tuottajana. Väitetään tuntemattomassa kädessä olevan omaisuuden olevan samaa, kuin luonnontieteiden kerrostumista kumpuavat ihmisen tuntemat tosiasiat.

Hesari tukee halpatyömarkkinoita

Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta 25.11.2017: ”Oikea vastaus olisi, että ­turvapaikanhakijoiden määrä laski nopeasti ­pitkän ajan keskiarvolle, noin viiteentuhanteen vuodessa.”

Tämä on Hesarin harjoittamaa manipulointia, koska 5000 tuhatta vuodessa on kaukana normaalitilanteesta 2000-2015, mutta siitä nyt viis.

Haluaako kokoomus halpatyövoimaa Suomeen?

Kokoomuspoliitikot näyttävät kokeneen loppukesän aikana ideologisen heräämisen. Perjantaina 11.8. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vaati Talouselämän haastattelussa runsaasti lisää maahanmuuttajia Suomen työmarkkinoille.

TVn uutiset trollaa orjatyövoimaa

Kun välimerelle on ilmestynyt ensimmäinen alus, joka kehoittaa, valistaa mikkihiirivarustein  merelle lähteneitä palaamaan lähtörannalle,  esittää TVssä haastateltu toiminnan lähes rikollisena. 

Mitä tekee valtiomme rajavartialus Välimerellä, kesäisillä tasaisilla keleillä?  Onko se meripelastus,  valistus-vai halpatyövoiman  hankintatehtävissä?

Palkattoman työn käyttö lisääntyy ennennäkemättömän paljon!

Vanhan sanonnan mukaan jokainen sukupolvi kirjoittaa historian uudelleen. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikesta vanhasta luovutaan. Sanonta tarkoittaa pikemminkin sitä, että perinteisten asioiden ohessa etsitään uusia hyviä muutoksia, jotka ovat oikeudenmukaisia ja kokonaisuus palvelee kaikkia, ei pelkästään rikkaita tai köyhiä.  

Palkattoman työn käyttö lisääntyy ennennäkemättömän paljon!

Vanhan sanonnan mukaan jokainen sukupolvi kirjoittaa historian uudelleen. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikesta vanhasta luovutaan. Sanonta tarkoittaa pikemminkin sitä, että perinteisten asioiden ohessa etsitään uusia hyviä muutoksia, jotka ovat oikeudenmukaisia ja kokonaisuus palvelee kaikkia, ei pelkästään rikkaita tai köyhiä.  

Halpatyömarkkinat eivät toimi, eivätkä tule toimimaan

 

Kun halvalla ostat, niin et hyvää saa. Kun sijoitat, saat parempaa. Työvoimaa, jos tarvitset, sitä työpanostakaan ei kannattaisi yrittää ostaa alle markkinahintojen, eli työsopimuksiin on kirjattu palkkaluokat ja niissä on todellakin myös ne kokemattomampien alimmat palkkaluokat ja luokittelu tehty muutenkin kunkin työn vaativuuden mukaan. Vaan se ei nyt tunnu riittävän, vaan pitäisi saada työ teetetyksi siitäkin halvemmalla, eikä tunnu olevan mielessä, että työntekijää motivoi nimenomaan palkka tekemään paremmin, enemmän ja tunnollisemmin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä