Pekki pohtii

Arvopohja

Komissaarin kytkökset

Uuden komissaarin valinta on edessä, ja tulevana pääministeripuolueena Sdp:llä on henkilövalinnassa keskeisin rooli. Sdp on korostanut arvopohjaansa ja voisi nyt näyttää oikean luontonsa. Tähän asti katetta arvopohjapuheille on ollut - sanotaanko - hentoisesti.

Nimispekuloinneissa esillä on ollut MEPin paikkansa uusinut Miapetra Kumpula-Natri (Sdp). Tulevan komissaarin päätettävänä tulee oletettavasti olemaan yhdessä muiden komission jäsenten kanssa mm. Euroopan unionin rajavalvontaan liittyvät kysymykset ja suhtautuminen turvapaikanhakijamääriin.

Demariarvojen pohjat

Sdp on voimallisesti korostanut arvopohjaansa https://tinyurl.com/y6dh8r9y erityisesti suhteessa Perussuomalaisiin.

Suurella hämmästyksellä olen tämän vuoksi seurannut uutisia demareitten ”edesottamuksista”. Jo aiemmin tuli tietoon oululainen demari-insesti-isä https://tinyurl.com/y6t9parv, ja kohta ihmeteltiin demari-imaamia https://tinyurl.com/y3q5mnrv, joka halusi salata rukoushuoneellaan tapahtuneen pikkutytön raiskauksen ja hyväksikäytön.

Arvojemme puolesta on taisteltava!

 

EU-vaaleissa on kysymys arvojemme puolustamisesta. Meidän tulee valita sinne päteviä ja kielitaitoisia edustajia, jotka tarmokkaasti puolustavat yksilön oikeuksia, sananvapautta, oikeuslaitoksen riippumattomuutta sekä naisten oikeutta päättää omasta ruumiistaan. Passiivisuus ei ole hyve. Jos et istu pöydässä, olet ruokalistalla.

Arvopohja on tärkein

Hallitustunnustelujen aikaan, eräs perussuomalaisten kansanedustaja, jonka nimeä en juuri nyt muista, toivoi Rinteen keskittyvän asioihin eikä "arvopohjaan". Tämä oli yritys kyseisen kansanedustajan taholta sovittaa yhteen SDP:n ja perussuomalaisten eriävät kannat tietyissä asioissa keskittymällä "asioihin". Minulle jäi tämän mieleen, koska jos vastapuolesi vaatii keskittymistä "asioihin" arvojen sijaan, kyseessä on savuverho, jolla pyritään peittämään todelliset tarkoitusperät.

Maallistuneen Euroopan menestys pohjaa kristilliseen kulttuuriin

Euroopan menestys perustuu kritillisyyden muovaamaan kulttuuriin. 

Uskontoa ja politiikkaa ei pidä sotkea. Tämä tarkoittaa, että maallisia päätöksiä ei tule perustella henkilökohtaisella vakaumuksella eikä vakaumusta tule käyttää poliittisten päämäärien edistämiseen. Eurooppalainen ajattelutapa ja koko kulttuuri on kuitenkin kristillisen ajattelun kyllästämä eikä sitä pidä kieltää tai väheksyä. Kristilisessä opissa on  perustavanlaatuista viisautta, jota monista nykytrendeistä puuttuu. 

Kokoomus ei voi mennä hallitukseen SDP:n kanssa

Koska arvopohja.

Kun Perussuomalaiset jakaantui kahtia, niin Orpo ja Kokoomus kieltäytyivät jatkamaan yhteistyötä uudistuneen Perussuomalaisten kanssa. Vedottiin arvopohjaan, vaikka tosi asiassa kysymyksessä oli aivan muut asiat.

Orpo otti tuolloin kantaa sanomalla:
– Ihmisoikeudet ja oikeusvaltioperiaate ovat länsimaisen demokratian perusta, eivät poliittista korrektiutta tai liturgiaa. Samat asiat löytyvät YK:n perusoikeusjulistuksesta ja hallitusohjelmasta. Kokoomus ei voi olla sellaisessa mukana, joka ei tällaisia arvoja jaa, Orpo sanoo.

Historian väärällä puolella olijat ja heidän tunnistamisensa

Kun olin nuori, elin kulttuurissa, jossa kristinuskoon kuuluminen oli normi. Kirkko brassaili rippikoulutilastoillaan ja suurin osa kuului kirkkoon. Lukiossa en edes tiennyt ainuttakaan julkiateistista opiskelijaa. Kun valitin aiheeseen liittyvistä oikeuksista puhuttiin, signaali oli että ateismi oli niin marginaalista, että sillä ei ole mitään merkitystä. Hieman myöhemmin ateismi oli muoti-ilmiö, ja esimerkiksi uskonnonharjoittamiseen osallistuttaminen oli käytännössä sitä että he olivat vain naurettavan pikkumaisia.

Kähmäpolitiikka ja kansan tahto

Antti Rinne ei olisi kovin hyvä mafiamies tai rikollinen.

Hän nimittäin kertoa hulauttaisi syvimpiä salaisuuksia heti sille, joka niitä kysyy.

Päätelkää itse.

Antti kertoi päivä vaalin jälkeen toimittajalle seuraavaa:

”Olen huolissani arvopohjan kehittymisestä Suomessa”

Näillä sanoilla Jyrki Katainen sanoo Iltalehdelle PerusSuomalaisten nousuun viitaten. 

Jyrki Katainen, Petteri Orpo ja Alexander Stubb esiintyivät yhdessä Helsingin Kampissa ja korostavat, että eduskuntavaaleissa on heidän mielestään kyse suvaitsevaisen ja kansainvälisen Suomen tulevaisuudesta. Niinpä tietysti ja avataanpa hiukan.

Jussi Halla-aho vetää (ensimmäiset) hallitusneuvottelut

 Antti Rinne tuhosi sdp:n mahdollisuudet. Gallup-käyrä on ollut laskeva siitä asti, kun Rinne palasi sairauslomalta. Sanna Marinin välipätkällä kannatus kasvoi, vaikka Sannakin möläytteli. Sannan mölinä oli kuitenkin suunnattu juuri sinne vihervasemmistolaisten nuorten suuntaan jotka kaikkosivat Rinteen palattua. Eikä ihme, sillä SDP:n kannattajien keski-ikä on lähellä 70 vuotta. Saas nähdä kuinka nopeasti SDP reagoi vaalien jälkeen ja kuka nousee uudeksi puheenjohtajaksi. Ilmeisesti Lindtman.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä