Pekki pohtii

Ikirakkaat Lähi-Idän viholliset

  • Ikirakkaat Lähi-Idän viholliset

Israel, Iran, Syyria ja muut Lähi-Idän valtiot ne vain jaksavat kuohua maailmankartalla. Artikkelilainaukset ovat mielestäni tällaisella foorumilla hieman kyseenalaisia, mutta tässä on niin mielenkiintoinen ja ajankohtainen käännös, että oli pakko lainata.

*******

IRANILAINEN web-sivu Alef, joka liittyy läheisesti maan ylimpään kaitsijaan ajatollah Ali Khameneihin, julkisti äskettäin hallituksen laatiman toimintaperiaatteen, jossa selvitetään juridiset perusteet Israelin tuhoamiseksi. 

Alef websivulla julkistettu opinkappale kutsuu Israelia ”vaaralliseksi syöväksi islamille”, ja siinä vaaditaan, ”ettei otollista tilaisuutta saa jättää käyttämättä tämän saastuttavan materiaalin poistamiseksi”. ”On olemassa juridinen oikeutus surmata kaikki juutalaiset ja tuhota Israel, ja sen suorittamisessa Iranin tulee ottaa johtoasema”, artikkelissa todetaan. 

Alefin artikkelin laatija Alireza FORGHANI on konservatiivinen analyytikko ja strateginen asiantuntija Khamenein leirissä. Artikkeli on julkaistu useimmissa hallituksen omistamissa konservatiivisilla sivuilla, mukaan lukien vallankumousarmeijan Fars-uutistoimisto. Tämän katsotaan todistavan, että ajatollah Ali Khamenei on hyväksynyt dokumentin.

Artikkelissa todetaan, että koska Israel on päättänyt hyökätä iranilaisia kohteita vastaan, sillä on täysi oikeus suorittaa ennalta ehkäiseviä iskuja juutalaista valtiota vastaan. Ali Khamenei piti perjantaina suuren linjapuheen, jossa hän ilmoitti ”Iranin tukevan mitä tahansa maata tai ryhmää, joka hyökkää Israelin syöpäkasvainta vastaan”. 

FORGHANIN laatimassa artikkelissa todetaan, että oikeutus Israelin ja juutalaisten surmaamiseen on kirjoitettu Koraaniin, yksilöiden ns. ”tärkeimmän jihadin”, joka joidenkin shia-juristien mukaan voi tapahtua vasta kun ”kätkeytynyt 12. imaami” ilmestyy islamin messiaana nimellä ”mahdi” ennen Harmageddonia.

Forghani selittää, että ennen mahdin tuloa muslimeilla on oikeus harjoittaa ”puolustuksellista jihadia” (pyhää sotaa) islamin suojelemiseksi ja surmata sen vihollisia. Hän viittaa ”shia-muslimien ensimmäiseen imaamiin Aliin, joka oikeuttaa taisteluun hyökkääjää vastaan”, ja toteaa, että nyt on selviä merkkejä islamin vastaisen sodan olevan lähituntumassa, jonka vuoksi on sekä pakko että välttämättömyys varustautua sitä varten.

FORGHANIN mukaan muslimin velvollisuus on osallistua tähän ”puolustukselliseen sotaan” viitaten Khomenein antamaan ”fatwaan”, uskonnolliseen käskyyn, että ”vääräuskoisten (infidel) hallinta muslimien yli antaa oikeuden puolustaa islamia kaikin tavoin”. Hän selittää edelleen, että koska Israel tarvitsee USA:n luvan hyökkäykselle Iraniin, eikä USA:n veltto hallitus ole siihen valmis, Iranin tulee käyttää tilaisuutta ennaltaehkäisevään iskuun. 

Hän selittää, että Israelilla on muutamia tärkeimpiä kohteita, joihin väestön enemmistö on keskittynyt. Näitä ovat Tel Aviv, Haifa ja Jerusalem. Iskut noita kohteita vastaan tulee surmaamaan suurimman osan 5.7 miljoonasta Israelin juutalaisesta, väestön kokonaismäärän ollessa 7.5 miljoonaa. Nuo kolme keskittymää ovat 60 % maan väkiluvusta, jonka tuhoamisen Iran pystyy suorittamaan ballistisilla Shihab-3 ohjuksillaan, hän laskelmoi.

FORGHANIN arvion mukaan Iranin ääntä nopeampi Sejil-ohjus, jonka torjunta on lähes mahdoton, voisi tuhota kohteet kuten: Rafael-installaatiot, Eilun ydinlaitoksen, toisen ydinlaitoksen Nebrinissä sekä Dimonan ydintutkimusreaktorin Negevissä, joka tuottaa 90 % Israelin tarvitsemasta rikastetusta uraanista ydinaseitaan varten.

Muita kohteita ovat Sedot Mikha lentoasema, jossa sijaitsevat Jericho-ohjukset lähellä Tel Nof lentoasemaa, jonne on sijoitettu ydinasein varustetut hävittäjät. Toisarvoisia kohteita ovat voima-asemat, jäteveden puhdistuslaitokset, voimalat, sekä liikenne ja tietoliikenne-järjestelmät. Lopuksi Shihab-3 ja Ghadr-ohjukset voisivat tuhota asutuskeskukset täydentääkseen Israelin maan täydellisen hävittämisen maapallon kartalta. 

Forghani arvioi, että Israelin täydellinen tuhoaminen on mahdollista suorittaa yhdeksän minuutin kuluessa. 

Israelin ohessa myös Yhdysvallat tulee tuhota ja sen asukkaat hävittää, hän vakuuttaa.

ARTIKKELIN mukaan Iranilla on 1000 ballistista ohjusta ja se kehittää yhä voimakkaampia ja tuhovoimaisempia ohjuksia, ja sillä on rikastettua uraania kuutta ydinpommia varten.

IRANIN salainen dokumentti ”Hän on jo keskellämme” osoittaa radikaalien uskovan, että Israelin tuhoaminen vapauttaa islamin messiaan mahdin ilmaantumisen, ja että kristittyjen Vapahtaja Jeesus tunnustautuu Allahin palvelijaksi ja alistuu mahdin alaisuuteen taistellen juutalaisia ja ”anti-kristusta” vastaan surmaten hänet vapauttaessaan Jerusalemin. 

 

*******

 

 http://www.wnd.com/2012/02/ayatollah-kill-all-jews-annihilate-israel/

(Edellisen WND:n artikkelin kirjoittaja Reza Kahlili (peitenimi) on entinen CIA-agentti Iranin vallankumouskaartissa. Hän kirjoitti kirjan ”A Time to Betray”.)

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Ketäpä nuo maailmansodan oireet lähi-idässä jaksaa kiinnostaa. Nyt olisi mahdollisuus päästä Tukiaisten kämppikseksi!

http://www.iltalehti.fi/viihde/2012020815181224_vi...

Jari Eteläsaari

Tuo on todella rankkaa tekstiä. Ei mikään ihme että Israelissa ollaan huolissaan.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Kyllä Iranilaistenkin kannattaa huolehtia turvallisuudestaan.

http://www.verkkomedia.org/kuvapankki/USA_tukikohd...

Pitää muistaa, että Yhdysvallat ajaa Israelin etuja.

Jari Eteläsaari

On aika huvittavaa että lännessa ollaan kovin huolissaan uskonnollisten vähemmistöjen ihmisoikeuksista, ja samaan aikaan yksi näiden vähemmistöjen edustaja Iranin johdossa pohdiskelee yhden kansakunnan tuhoamista.

Islamin uskonto näyttää sallivan kansakuntien tuhoamisen jos se edistää Islamin voittokulkua.

Lännen olisi aika pistää unholaan ihmisoikeuksiin liikaa keskittynyt lainsäädäntö ja todeta kylmästi että jos Iran ryhtyy tällaisiin suunnitelmiin tai toimiin niin Iran tullaan tuhomaan siten että yhtään sen kansalaista ei säästetä.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Eiköhän Israel pysty aika massiivisesti rankaisemaan Irania, jos oikeen kunnolla alkavat hölmöilemään.
Israelilla on ainakin kolme ydinohjuksin varustettua sukellusvenettä.
Ja tämä varmasti tiedetään Irakissakin.

Jari Eteläsaari

Pystyyhän se jollakin tapaa, mutta maa on pinta-alaltaan noin 100 kertaa pienempi kuin Iran. Ilmeisesti kooltaan sama kuin Uudenmaanlääni Suomessa.

Maan pieni koko ja ottaen huomioon että suuri osa maasta on tyhjää autiomaata ja asutus on keskittynyt pienelle muutamien kymmenien kilometrien alueelle tekee siitä äärimmäisen haavoittuvan.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

MEMRI on juuri kääntänyt Forghanin artikkelin englanniksi.

http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/6058.htm

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Iranin voi pelastaa tuholta vain maltillisten vallankaappaus, jossa nykyinen teokratinen järjestelmä korvataan demokratialla.

Ville Sten

Uuden Suomen blogipalvelu taitaa olla ainut paikka maailmassa jossa wnd.com otetaan lähteenä vakavasti. Odotan innolla aikaa kun täällä aletaan lainaamaan myös The Onionin artikkeleita.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Niin eihän se ihan The Guardianin luokkaa ole.:)

Jari Eteläsaari

Voit käydä lukemassa sen Iranilaiselta Alefin sivuilta jos tuo linkki ei kelpaa.

Helena Kaski

Kiitos, kun otit tämän polttavan asian esiin.

Itse olen pahoillani ja kauhuissani siitä, kuinka hiljaa maailman valtiot ovat nyt, kun yksi YK:n jäsenvaltioista uhataan hävittää kartalta ja kun juutalaisia, jotka eivät ole vielä selvinneet edellisestä hirveästä tuhosta, uhataan kansanmurhalla. Miksi maailma ei reagoi? Onko sille edelleen samantekevää, tuhoutuuko 6 miljoonaa juutalaista? Pidetäänkö Khamenein ja Ahmadinejadin puheita vain röyhistelynä, joka ei tule johtamaan tekoihin?

Iran paljasti myös todellisen asenteensa Jerusalemin "pyhyyteen" islamille eikä sitä huoleta muslimijoukkojenkaan kuoleminen Jerusalemia pommitettaessa. Mikään ei ole niin kallisarvoista kuin juutalaisten tuho. Ei toisaalta ihme, että länsimainen ihminen ei osaa ottaa todesta näitä puheita- ovat ne niin täysin toisesta ulottuvuudesta. Kuitenkin ne ovat totista totta sielläpäin maailmaa.

Toimituksen poiminnat